Linnéstadens Cykel & Service, Prinsgatan 2, 413 05 Göteborg ✷ Öppettider:  Måndag  till Fredag 12–18 ✷ 031-12 52 09 ✷ Instagram ✷

Butiken


Vi har valt att endast sälja begagnade cyklar. Utöver att de inte behöver nytillverkas så håller äldre cyklar ofta högre kvalitet. Dessutom finns det ett överflöd av halvt skrotade cyklar som kan komma till användning. Äldre cyklar är också vackrare, personligare & mindre stöldbegärliga.

Cyklarna är alltid genomgångna och har 1 månads garanti. Tryggare än övriga begagnatmarknaden.

Våra cyklar kostar vanligen mellan 1500–3000 kr. Vanligast är cyklar från 50–80 talet med 0–3 växlar men ibland har vi både nyare och äldre objekt till salu.

Utöver cyklarna säljer vi givetvis de vanligaste tillbehören såsom belysningar, lås och pumpar.

Filosofi

Att cykeln är en genial uppfinning råder det ingen tvekan om, kanske har vi inte ens upplevt detta enkla fordons fulla potential. Men, såsom mycket annat som produceras idag så gäller det att se upp för de allra billigaste alternativen även när det kommer till cyklar. Något sprillans nytt är ju som bekant lockande och kan fungera klockrent när det är nytt men kan visa sig vara både krångligare och dyrare att äga i längden.

Samtidigt som vi välkomnar tekniska innovationer så vill vi lyfta fram den gamla tidens omsorg för att reparera och vårda sina ägodelar. I själva verket går det allra mesta att laga, det är bara en relation mellan kostnad, energi och tid!

För oss är cykeln mer än ett fordon. Det är en frihetssymbol och en genväg till ett både roligare och enklare liv.